Wednesday, 13 February 2013

Holiday in Penang!

Fuh! Fuh! Fuh! Berhabuk blog ni.. Maklumlah dah lama tak update. Ehem..ehem..back to the topic..
Firstly, nak wish Gong Xi Fa Cai to all the Chinese and who celebrated it . Wish you all the best okay?
Anyway,this tahun baru cina punya holiday, my parents  were decided untuk pergi ke Pulau Pinang!
First tahu tuh,, rasa macam..ehh,Pulau Pinang Je.apa yang ada..Ayah dah start book dah hotel for us..nama hotel tu..The Summit Hotel- Bukit Mertajam..cantik jugak..then, when we arrive at Penang, tempat pertama yang kitorang singgah is Restoran ''ape Entah"  heheh.. Kitorang order Nasi Kandar..
Perggghhh! Power gilaaaa hilaaaa Nasi Kandar Dia.. Sampai Je kat dalam mulut, you can feel like in heaven.. Haaaaaaaa (music opera) semua cukuplah .. Layanan Dia bagus sangat.. Hmm..lupe pulak Nama kedai tuh,kalau tidak boleh mention.. Hot kedai tu nanti.. Heheh..

Okay,next,, bila semua dah penat, tak jumpa pulak hotel tu..pusing satu  Bukit Mertajam tu semata-mata cari hotel. Nasib baik dah book,kalau tidak 2,3 hari pun tak jumpa.. Then,syukur alhamdulillah la jumpa seorang mak cik ni.. Mak cik ni weird, tapi she show the right way.. Terima Kasih naaaa mak cik..jasamu dikenang..berjiwang pulak Aku..haha..okay,dah sampai.. Kitorang check-in dalam Pukul 2.oo macam Tula.. Bilik no.843.floor 8.. Tinggi kauuu..nasib baik ada lif..
Lepas tu,, bila bukak bilik hotel tu,, all of us campak beg masing2 Dan boommm! Bukan meletup,tapi, menghempas badan Gajah kami Di atas katil.. Yeahh..sangat penat..Dan masing2 kroohhh..kroohhh..*berdengkur*
Lepas dah lena dibuai mimpi, kitorang turun for swimming... The pool besar la jugak.. Tapi ada signboard tulis , jangan pakai Baju t-shirt or seluar panjang..hmmm..kisah plak Aku.. My mum and I Terjun Je.. Kite orang Islam nk buat macam mana.. Biakk pii la diaaaa..

Previously,,petang kitorang keluar untuk menikmati pemandangan di atas feri..orang ramai beratur panjang semata-mata nak naik Feri..interesting kn? My brother nangis2 sbb takut..feri tuh mula2 Bergerak laju ..then,dah center, Dia slow kn sikit..
At night pulak,kitorang jalan2 pergi Padang Kota..dinner kat sana..makanan Dia ssssooooo seeeddddapp..
Char keuy teuw(betul ke eja?) is my choice..tu pun sedap jugak...lepas dah makan-makan tu..
Kitorang jalan2 around the Padang Kota.. Sangat meriah suasana kt sana..

The next morning, we breakfast in the hotel..we got two voucher for food yaaaa!!fantastic sangat!
So,,ape lagi makan la apa yang ada kat sana.. Mmmm..yum3!
*Eh,cerita Aku ni asyik makan Je..*

When we done for our breakfast, kitorang start packing barang2 and check -out..dlm Pukul 12.00 tengahari..mmm,.soo sadd because awal sangat kena keluar...okay,so,that's the end of the story..
Bye,Assalamualaikum.... 😀

No comments:

Post a Comment