Thursday, 31 October 2013

TCS Crew. Really Damn Love them so muchh

Assalamualaikum.

November is coming. and October is leaving. hmm. so, happy november guys.
so,our rutine is just the same. bangun pagi. pergi sekolah . balik. makan. prep. urghh. penat doh camni. untuk budak budak selain KRK , Abbas, Ik and Majah. untunglaa. diorang cuti awal. tapi. diorang still merungut lagi la sebab cakap boring la duduk rumah. tapi memang betul pun. kalau kat sekolah boleh jumpa kawan2.
lagi lagi yang duduk asrama macam aku ni ha.


okay, nak cite pasal TCS yang balik awal sebab diorang class lain. sedey. that's Myra dengan Shila .
masa last day tuh. sempat la jugak tangkap gambar tapi shila dah pergi dulu. kesian kitorang baru nak capture last shoot untuk dia. tapi, dia lari. hewhew.


soo, kitornag pun bercadang too record  video. hmm. . sedih. sebab myra hampir drop her eyes tears. hihi. cakap je jiwa kental. olahraga. tapi. hati perempuan memang boleh touching gila.

malangnya, video tak boleh upload. ngokngek betul blog. hmm. however, kitorang ada captured gambar so. nothing fun about us. but, enjoy.









Friday, 25 October 2013

Student in PBSMR situation.

Assalamualaikum.


First of all. dah lama sangat- sangat-sangat lagi triple sangat tak update blog. Bukan malas. tapi, PBS lah yang membuatkan aku lupa kepada kau blogkuuu. Hihi. My head is spinning just because of this PBS thing.
sebenarnya malas nak update. ye la . bukan ada orang baca pun. aku saja buat untuk sdiri sendiri. kalau ada masa lapang aku update la. tapi, new version punya. sebab I dah nak masuk form 3.(aaaargggh!) *scream like hell.


soo, it's mean memang tahun depan aku akan lagi lupa  kan blog aku la. yela dengan PBSMR nyaa.Ya Allah.
seksa gila kitorang tahun depan . pening aku fikirkan macam mana la pelajaran aku tahun depan. ntah hancur/kucar-kacir/serabut/whateverladohh. aaaaa. serabut memikirkannya. setiap bulan pulak ada PBS. takpa la. redha jela. ini ketentuannya yang menyatakan aku memang kena ambil PBSMR ni. In sha Allah.



Ntah-ntah. kitorang lagi genius kot dari senior, sebab asyik kena jawab periksa je. cikgu ajar jawab ,cikgu ajar jawab. haha. kadang2. bila fikirkan balik. lawak jugak PBSMR ni. yela. namanya pun pelik. ramai pulak tuh senior gelakkan, just because of that name. Malu. yang hanya mampu kitorang jawab is 'it's okay sis/bro , otak kitorang akan lebih lancar disebabkan ini PBSMR' hohohoh. hambik kau.


But, aku akan cuba yang terbaik for my future. atleast aku dapat sekolah sains untuk form4 ok jugak . yang penting nak satu sekolah dengan kakak aku. sebab sekolah sains banting nampak awesomeeee! hikhokhikhok. haha.

                                      Itu je kot aku nak share. btw, thanks for looking around here.
                                      siapa yang sudi la. tak sudi tak pe I tak marah. haha.


kay.kay. Bye Assalamualaikum.



Wednesday, 13 February 2013

Holiday in Penang!

Fuh! Fuh! Fuh! Berhabuk blog ni.. Maklumlah dah lama tak update. Ehem..ehem..back to the topic..
Firstly, nak wish Gong Xi Fa Cai to all the Chinese and who celebrated it . Wish you all the best okay?
Anyway,this tahun baru cina punya holiday, my parents  were decided untuk pergi ke Pulau Pinang!
First tahu tuh,, rasa macam..ehh,Pulau Pinang Je.apa yang ada..Ayah dah start book dah hotel for us..nama hotel tu..The Summit Hotel- Bukit Mertajam..cantik jugak..then, when we arrive at Penang, tempat pertama yang kitorang singgah is Restoran ''ape Entah"  heheh.. Kitorang order Nasi Kandar..
Perggghhh! Power gilaaaa hilaaaa Nasi Kandar Dia.. Sampai Je kat dalam mulut, you can feel like in heaven.. Haaaaaaaa (music opera) semua cukuplah .. Layanan Dia bagus sangat.. Hmm..lupe pulak Nama kedai tuh,kalau tidak boleh mention.. Hot kedai tu nanti.. Heheh..

Okay,next,, bila semua dah penat, tak jumpa pulak hotel tu..pusing satu  Bukit Mertajam tu semata-mata cari hotel. Nasib baik dah book,kalau tidak 2,3 hari pun tak jumpa.. Then,syukur alhamdulillah la jumpa seorang mak cik ni.. Mak cik ni weird, tapi she show the right way.. Terima Kasih naaaa mak cik..jasamu dikenang..berjiwang pulak Aku..haha..okay,dah sampai.. Kitorang check-in dalam Pukul 2.oo macam Tula.. Bilik no.843.floor 8.. Tinggi kauuu..nasib baik ada lif..
Lepas tu,, bila bukak bilik hotel tu,, all of us campak beg masing2 Dan boommm! Bukan meletup,tapi, menghempas badan Gajah kami Di atas katil.. Yeahh..sangat penat..Dan masing2 kroohhh..kroohhh..*berdengkur*
Lepas dah lena dibuai mimpi, kitorang turun for swimming... The pool besar la jugak.. Tapi ada signboard tulis , jangan pakai Baju t-shirt or seluar panjang..hmmm..kisah plak Aku.. My mum and I Terjun Je.. Kite orang Islam nk buat macam mana.. Biakk pii la diaaaa..

Previously,,petang kitorang keluar untuk menikmati pemandangan di atas feri..orang ramai beratur panjang semata-mata nak naik Feri..interesting kn? My brother nangis2 sbb takut..feri tuh mula2 Bergerak laju ..then,dah center, Dia slow kn sikit..
At night pulak,kitorang jalan2 pergi Padang Kota..dinner kat sana..makanan Dia ssssooooo seeeddddapp..
Char keuy teuw(betul ke eja?) is my choice..tu pun sedap jugak...lepas dah makan-makan tu..
Kitorang jalan2 around the Padang Kota.. Sangat meriah suasana kt sana..

The next morning, we breakfast in the hotel..we got two voucher for food yaaaa!!fantastic sangat!
So,,ape lagi makan la apa yang ada kat sana.. Mmmm..yum3!
*Eh,cerita Aku ni asyik makan Je..*

When we done for our breakfast, kitorang start packing barang2 and check -out..dlm Pukul 12.00 tengahari..mmm,.soo sadd because awal sangat kena keluar...okay,so,that's the end of the story..
Bye,Assalamualaikum.... 😀